Star Remedies Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Star Remedies Logo
Home » Nieuws & Updates » TILBURG - Artsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis onderzoeken gebruik van MGO Manuka Honing

TILBURG - Artsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis onderzoeken gebruik van MGO Manuka Honing

29 maart 2017

72-jarige patiënte ondervindt positieve ondersteuning middels Manuka Honing

TILBURG - Artsen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg hebben een 72-jarige patiënte ondersteund bij een langdurig darm ongemak.

De darmflora van de vrouw was ernstig verstoord. Een gebruikelijke behandeling met antibiotica verergerde de gezondheid van de patiënte. Ze had daardoor al een jaar lang last van chronische diarree.

Natuurlijke werking
Van bepaalde soorten honing is bekend dat ze een onvriendelijke werking hebben tegen lichaamsvreemde stoffen en het lichaam positief kunnen ondersteunen. Maag-darm-leverarts Robert Laheij maakte bij de behandeling gebruik van Manuka honing. Die honing wordt gemaakt door bijen die rond de manukastruik in Nieuw-Zeeland leven.

Voor zover bekend bij de arts is het wereldwijd de eerste darmpatiënt die met behulp van deze honing een positief resultaat heeft bereikt.

Experimentele behandeling
Laheij verwacht de experimentele behandeling vaker aan te kunnen bieden aan oudere patiënten die last hebben van een darm ongemak.

Copyright foto: ETZ Fotografie & Film/Maria van der Heyden

Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
Alle prijzen zijn inclusief BTW
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram