Star Remedies Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Star Remedies Logo
Home » Nieuwe Therapieën volgens Dietmar Krämer
Edward Bach ondekte de werking van Bach Bloesem Essences.

NIEUWE THERAPIEËN MET BACH BLOESEMS VOLGENS DIETMAR KRÄMER

De methode van Dietmar Krämer

Dr. Edward Bach heeft zijn werk niet kunnen uitbouwen, verfijnen. Wie dat wel deed en nog steeds doet is Dietmar Krämer, een Duitse heilpraktiker. Met zijn enorme kennis heeft hij de geneeswijze van Dr. Bach uitgediept. Hij heeft een methode uitgewerkt, waarin het mogelijk is problemen laagje voor laagje af te schillen totdat je bij het diepste, onderliggende probleem komt. Het hier onderstaande geeft m.i. al een stukje weer van hoe de nieuwe therapieën van Dietmar Krämer aansluiten op het oorspronkelijke werk van Dr. Bach.

 

Vraag: Hoelang moet je essences toepassen vóór er enig resultaat te bespeuren is?

Op deze vraag zijn vele antwoorden mogelijk. Voor een acuut ontstane situatie kun je b.v. 2 druppels Walnut in een glas water doen en daarvan kleine slokjes nemen. Daarmee bereik je in zo’n geval al resultaat. Gaat het echter om een veel al langer bestaand probleem, dan moeten er natuurlijk veel meer bijzonderheden bekend zijn om te kunnen bepalen welke remedies voor die persoon de juiste zijn.


Fig. 1 stelt een wip in balans voor. Hiermee geven we het evenwicht aan dat ons in onze natuurlijke staat symboliseert. Dit evenwicht stelt ons in staat in de loop van ons leven alle lessen en ervaringen die op onze weg komen, goed op te vangen. Door deze situaties goed te doorstaan, kunnen we ons steeds verder ontplooien. We slagen er echter lang niet allemaal in al onze taken te vervullen zonder dat een of andere strijd of afwijking ons afremt of ons op een dwaalspoor brengt.


Fig. 2 heeft iemand aan die heel vakbekwaam is en plezier in heeft in zijn werk. Op een zekere dag het gevoel dat zijn werk toch wel een zwaardere belasting voor hem wordt dan hij zich heeft gerealiseerd. In dit stadium gaat het nog niet om een al stevig geworteld probleem. Een geringe aanpassing is nodig om dit evenwicht weer te herstellen. Wanneer hij echter niets doet om zijn evenwicht te hervinden, zal het gevoel te kort te schieten vaste voet krijgen. Dan treedt er een sneeuwbaleffect op: hij gaat b.v. twijfelen aan zijn eigen bekwaamheid, terwijl hij voorheen blaakte van zelfvertrouwen. Dit kan weer tot allerlei andere negatieve gemoedstoestanden leiden.


Fig. 3. Als dit afglijden zich voortzet, zal hij uiteindelijk – na een periode van 1 tot misschien wel 20 jaar – ontdekken dat hij helemaal uit zijn evenwicht is geraakt. (fig.4). Zijn probleem heeft dan inmiddels zo stevig wortel geschoten dat hij zwaar gebukt gaat onder spanningen, zorgen en vrezen. Dit komt hierin tot uiting dat hij lichamelijk instort. Afhankelijke van wat lichamelijk zijn zwakke punt is, zal zijn gevoel van onbehagen nog worden versterkt door het optreden van een maagproblemen, luchtwegproblemen, enz. Als hij het geluk heeft in zo’n goede conditie te zijn dat dit soort kwalen niet optreden, zal hij waarschijnlijk geestelijk instorten (positie D).


Fig. 4 Conclusie: Hoelang het duurt voordat de essences een positief effect hebben, is afhankelijk van de positie waarin de persoon in kwestie zich op de helling bevindt. Het zal duidelijk zijn, dat als je positie A gaat behandelen er niets in het evenwicht van de wip veranderd. Juist daarin ligt het antwoord als je met essences aan het werk gaat volgens de nieuwe therapieën van Dietmar Krämer.

MEER WETEN? BEZOEK DAN DE WEBSITE VAN HET INTERNATIONAAL CENTRUM VOOR NIEUWE THERAPIEËN – WWW.CINT.NL
BACH BLOESEM ESSENCES EN BACH BLOESEM THERAPIE VERVANGEN GEEN ARTS OF MEDISCH SPECIALIST. HET IS ALTIJD NOODZAKELIJK OM EERST UW ARTS TE RAADPLEGEN.
Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
Alle prijzen zijn inclusief BTW
menuchevron-downwarning linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram