Star Remedies Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Star Remedies Logo
Home » Etherische olie

ETHERISCHE OLIE

Wat zijn etherische oliën

Etherische olie wordt al gebruikt sinds de oudheid en ver daarvoor. Etherische oliën komen in vele soorten voor; van vluchtig tot zeer stroperig. Etherische oliën worden door middel van verschillende extractieprocessen gewonnen uit planten, bloesems, bladeren, schorsen of hout.

Etherische olie is beschikbaar van goedkoop tot kostbaar; afhankelijk van de kwaliteit en schaarsheid van de etherische olie. Een ander zeer belangrijk aspect is het productieproces dat de hoeveelheid en kwaliteit bepaalt van de etherische olie. Goedkopere etherische oliën zoals sinaasappelolie zijn eenvoudig en goedkoop vanwege de vele sinaasappelproducenten. Kostbare etherische oliën zoals Narcis olie is een tijdrovend proces waarbij zeer veel grondstof nodig is.

Etherische oliën

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Etherische oliën kunnen worden verdampt in etherische olie branders, aangebracht worden op kleding en linnengoed (goed opletten welk soort en type etherische olie gebruikt wordt!). Het is zeer belangrijk om te weten dat etherische oliën in feite concentraten zijn en hierdoor niet geschikt zijn om te druppelen op kunststof of gelakte ondergrond. Ditzelfde geldt ook voor kunststof baden. Etherische olie is ook fijn in bad echter blijft etherische olie op water drijven en mengt niet.

Het is af te raden om etherische olie puur aan te brengen op de huid. Het beste is om de olie te mengen met jojoba olie of amandel olie.

Belangrijk om te weten
> Niet inwendig gebruiken (niet geschikt voor consumptie)
> Niet gebruiken tijdens zwangerschap
> Buiten bereik van kinderen houden
> Buiten bereik van open vuur houden
> Uitsluitend geschikt voor uitwendig gebruik; voorkom contact met ogen en mond

Hoe worden etherische oliën gewonnen / gemaakt?

Er zijn veel verschillende methodes om etherische oliën te producten.

Stoomdestillatie
Stoom wordt door de plantdelen gestuurd waarna de olie die aanwezig is in de plant of bloesem vervliegt. Nadat alles afgekoeld en neergeslagen is tot water kan de olie gescheiden worden van het water

Persing
Deze methode van extractie wordt veelvuldig toegepast bij citrusvruchten en wordt meestal gewonnen uit de schil.

Droge destillatie
Deze methode verwarmt o.a. het hout langzaam waardoor de olie verdampt waarna deze weer wordt gecondenseerd.

Vloeistofextractie
Deze wijze is een zeer intestief productieproces met de minste opbrengst waardoor deze soorten etherische oliën erg kostbaar zijn. Deze etherische oliën worden absolue genoemd.

Koken
Deze manier van extractie middels vloeistof (water) vangt de waterdamp op.

Enfleurage
Deze methode is een prachtige en oude wijze van het maken van etherische olie. Hiervoor werd en wordt dierlijk vet gebruikt waarna o.a. rozenblaadjes in worden gedrukt. Op grote vlakken met gaas wordt het vet uitgespreid. Nadat het vet de etherische olie heeft opgenomen wordt het vet gekookt in alcohol. Hierdoor verdampt de alcohol en slaat de etherische olie neer als vloeistof.

Star Remedies Etherische oliën

Wij produceren verschillende etherische oliën van zeer hoogwaardige kwaliteit. De informatie over onze etherische oliën zullen binnenkort online geplaatst worden.

Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
Alle prijzen zijn inclusief BTW
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram