Star Remedies Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Star Remedies Logo
Home » Bach bloesem therapie

BACH BLOESEM THERAPIE

Bach bloesem therapie

In de jaren ´30 van de vorige eeuw ontdekte Dr. Edward Bach dat planten en bloesems zeer positieve uitwerkingen hebben op de mens en op de emoties. Edward Bach ontwikkelde zijn bach bloesem therapie op basis van zijn jarenlange ervaring als arts, zijn verbondenheid met de Engelse natuur en zijn passie voor planten en bloemen.

Negatieve gemoedstoestanden worden veranderd in positieve eigenschappen; dat is het voornaamste kenmerk van bach bloesem therapie. In de bach bloesem therapie staat de mens centraal en geldt dat na verloop van tijd van emotionele disbalans ziektes kunnen ontstaan. Door de jarenlange ervaringen en waarnemingen tijdens zijn jeugd en tijdens zijn medische carrière, kon hij zijn bach bloesem therapie en bach essences ontwikkelen.

Edward Bach ontdekte dat vaak dezelfde persoonlijkheden dezelfde ziektepatronen vertoonde in combinatie met dezelfde emotionele problemen en kenmerken; ongeacht de fysieke gesteldheid. Daarnaast ontdekte hij dat zijn bach bloesem essences in staat waren om negatieve emoties te herstellen. Hierdoor zag hij dat de levensvreugde bij zijn patiënten weer terug kwam. In 1930 besloot Edward Bach om zijn succesvolle medische praktijk in Harley Street te Londen te sluiten en zich uitsluitend te gaan richten op het ontdekken van zijn bach remedies. Dietmar Krämer heeft het werk van Edward Bach verder uitgewerkt.

Bach bloesem essences

Bach Bloesems, bach essences zijn gemaakt van de trilling van planten, bloemen en planten. Er zitten geen stoffelijke delen van de planten in bach bloesem essences. Bach bloesems zijn geschikt voor jong en oud en kennen geen directe bijwerkingen, zijn niet verslavend (tenzij de gebruiker een alcoholverslaving heeft gehad)
en kunnen ingenomen met reguliere geneesmiddelen. Bach bloesem essences bieden de perfecte emotionele ondersteuning van lichaam en geest.

Emoties zoals vrees, hevige schrik, onzekerheid, overbezorgdheid, verdriet, eenzaamheid en nog een legio aan andere emotionele disbalansen kunnen ondersteund worden door professioneel gebruik te maken van de Bach bloesem essences middels bach bloesem therapie.

Er zijn 38 bach bloesems beschikbaar en elk van deze 38 bach bloesems kenmerkt zich door een specifieke kwaliteit welke u kunnen ondersteunen op zowel emotioneel als fysiek niveau. Het gebruik van de bach bloesems bij negatieve gemoedstoestanden is een uitkomst. Bach bloesems bieden de ondersteuning die noodzakelijk is bij emotioneel disbalans.

Edward Bach ontwikkelde ook een eerste hulp essence. In eerste instantie bestond deze eerste hulp essence uitsluitend uit Rock Rose. Later voegde hij er meer bach bloesems aan toe om zo tot zijn rescue te komen.

De eerste-hulp-essence is een kant-en-klare combinatie van bloesems, die als eerste-hulpverlening in noodgevallen van allerlei aard toegediend kan worden.

Het mengsel bevat de volgende essences:

 • Star of Bethlehem
 • Rock Rose
 • Impatiens
 • Cherry Plum
 • Clematis

Het is bij ernstige ongelukken en in levensbedreigende situaties door iedereen bij wijze van eerste hulp toe te dienen, zolang er nog geen arts aanwezig is. Echter, de eerste-hulp-essence is absoluut geen ‘vervangingsmiddel’ voor een dokter.

LAAT HET INNEMEN VAN DE EERSTE-HULP-ESSENCE GEEN VASTE GEWOONTE WORDEN. EEN EERSTE HULP ESSENCE; RESCUE, EMERGENCY ESSENCE, FIVE FLOWER ZIJN UITSLUITEND BEDOELD BIJ EMOTIONELE NOODSITUATIES. EERSTE HULP ESSENCES DIENEN NIET ALS COMPENSATIE VAN EEN ONVERSTANDIGE LEVENSWIJZE.

Uit de praktijk

Ter illustratie van bovenstaande:

Jaren geleden vertelde een medewerker van het bach-centrum in Engeland mij eens: “Als ik een avond flink doorgezakt ben, neem ik ’s morgens enkele druppels hiervan en kom ik de dag weer door”. Ik was zeer verbaasd. Dit was nog nooit in mij opgekomen. Maar toen ik hier verder over na ging denken, kon ik mij voorstellen dat dit ook zo zou kunnen zijn. Als je echt een keer heel veel alcohol hebt gedronken, denk ik, dat dit ook een soort shock is. Onder de term shock wordt gedoeld op alles dat het harmonisch evenwicht in ons stelsel van energieën kan verstoren.

Zo zie je dat de eerste hulp essence als een soort Haarlemmerolie wordt gebruikt, terwijl, indien nodig, deze essence levens kan redden. Ik beweer zelfs dat langdurig gebruik van de eerste hulp essence een onrust naar boven kan brengen waarvan je niet weet waar die vandaan komt. Zo kwam er iemand langere tijd maandelijks de eerste-hulp-essence bij mij halen. Op mijn vraag waarom ze zo vaak een flesje haalde antwoordde zij, dat zij daarmee door de dag kwam.

Ik heb haar aangeraden iets aan zichzelf te doen, b.v. met de bach-therapie te beginnen ( zij liep al 17 jaar, wekelijks, bij een psychiater ) Dit vond zij echter te eng, zij wilde liever de dingen waar zij mee zat niet aan de oppervlakte laten komen. Ik wilde haar geen flesje meer verkopen en heb haar duidelijk getracht uit te leggen wat er door langdurig gebruik omhoog zou kunnen komen. Misschien had ik dit niet moeten zeggen, maar ik vind dat je duidelijk informatie dient te geven als je met de essences werkt. Helaas heb ik haar niet meer terug gezien.

Lees meer over de praktijk ervaringen van Madeleine op haar blog.

Nieuwe Therapieën met Bach bloesems door Dietmar Krämer

Dietmar Krämer ontdekte zijn sensitiviteitskwaliteiten al op 15-jarige leeftijd. Voordat hij aan zijn opleiding Natuurkunde begon, had hij reeds zijn voltallige opleidingen tot Heilpraktiker succesvol afgerond. Door zijn studie Natuurkunde, waarbij systematiek een leidraad is, kon hij een systeem ontwikkelen dat duidelijk en systematisch ingedeeld werd. Zijn methodiek noemde hij “Nieuwe therapieën met bach bloesems”, waarbij hij verder ging daar waar Edward Bach was gebleven. Edward Bach had in zijn korte tijd niet de mogelijkheid gehad om een uitgebreide methode te ontwikkelen voor de complexiteit van de menselijke geest, echter waren zijn middelen daarom juist “eenvoudig”. In de nieuwe therapieën worden ook directe relaties gelegd met de meridianen, acupunctuurpunten, chakra’s, natuurgeneeskundige wetmatigheden en de traditionele Chinese geneeskunst.

Bach Bloesem cursus

Bach bloesem therapie kunt u het beste volgen bij een erkende therapeut. Wilt u liever zelf de bach bloesem methodiek ervaren of leren, dan is een erkende opleiding en cursus de uitkomst. C.I.N.T. Benelux Opleidingen / Star Remedies Opleidingen biedt u deze mogelijkheid waarbij u zowel de bach bloesems zeer goed leert kennen en toepassen, en daarnaast komt u alles te weten over de relaties tussen de bach bloesems, etherische oliën, edelstenen, metalen, kleuren en klanken volgens de methode Nieuwe Therapieën met Bach bloesems volgens Dietmar Krämer. De erkende opleiding duurt 18 maanden en na het voltooien van de opleiding kunt u zich bij veel Nederlandse beroepsverenigingen aansluiten. Het docententeam bestaat uit Madeleine Meuwessen, Micha Meuwessen en Dietmar Krämer. Dietmar Krämer begon zijn carrière als natuurkundige en besloot later zich volledig te richten op het uitbreiden van de bach bloesem therapie.

Ondersteunt bij

 • Emotionele stemmingsklachten
 • Problemen met verandering
 • Aanpassen aan nieuwe situaties
 • Vrees met bekende en onbekende oorzaak
 • Emotionele overbelasting
 • Negatief persoonlijk zelfbeeld
 • Emotionele trauma’s

Behandeling en Resultaat

Het grondig aanpakken van emotionele disbalansen die door de jaren heen zijn opgebouwd, gaan niet binnen enkele dagen weg. De stelregel die gehanteerd wordt is het aantal jaren dat je ergens last van hebt, het aantal maanden duurt voordat het probleem is opgelost.

Anamnese

Het is ten alle tijden belangrijk om altijd een goede diagnose te stellen en zo te beoordelen waardoor de emotionele problemen zijn ontstaan. Hierdoor kan men grondig te werk gaan met emoties en het oplossen van de aanwezige emotionele problemen.

De mens centraal

Bij de bach bloesem therapie staat de mens centraal en niet het symptoom. Bach essences zijn in staat om de onderliggende problemen van het disbalans aan te pakken. Bach bloesem essences en bach bloesem therapie veranderen negatieve gemoedstoestanden in positieve eigenschappen.

BACH BLOESEM ESSENCES EN BACH BLOESEM THERAPIE VERVANGEN GEEN ARTS OF MEDISCH SPECIALIST. HET IS ALTIJD NOODZAKELIJK OM EERST UW ARTS TE RAADPLEGEN.
Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
Alle prijzen zijn inclusief BTW
menuchevron-downwarning linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram