Star Remedies Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Star Remedies Logo
Home » Houten kisten op maat gemaakt

STAR REMEDIES - HOUTEN KISTEN

Houten kisten; op maat gemaakt

Het maken van hoogwaardige houten kisten op maat, dat is één van onze passies. Star Remedies B.V. is één van de toonaangevende leveranciers op het gebied van hoogwaardige, op maat gemaakte houten kisten. Daarnaast is het mogelijk om zowel wijnkisten als champagnekisten te laten maken geheel naar eigen wensen. Een houten kist; op maat gemaakt.

Onze houten kisten onderscheiden zich door de zeer hoge kwaliteit gekenmerkt worden door hun mooie, diverse en hoogwaardige uitstraling. Met de traditionele ervaringen uit het verleden toegepast in het heden kunnen wij u helpen bij het maken van innovatieve, praktische en vooral kwalitatieve houten kisten gericht op kwaliteit. Sinds ons ontstaan hebben wij ons uitsluitend gericht op het produceren van hoogwaardige houten kisten.

Milieuvriendelijk
Door het gebruik van hoogwaardig EU kwaliteitshout stoten wij minder CO2 uit dan in vergelijking bij het importeren van hout. De bossen waar het hout gekapt wordt staan onder controle en voor elke boom die gekapt wordt, worden 2 bomen terug gepland. Door het gebruik te maken van oude, traditionele vaardigheden maken wij van elke houten kist, in welke vorm of grootte dan ook, een hoogwaardig product.

Methodes
Onze houten kisten zijn op maat gemaakt met behulp van traditionele, houtbewerkingstechnieken alsmede semi-automatische productieprocessen.

Houtsoorten
Voor de houten kisten maken wij gebruik van diversen houtsoorten; zoals Lindehout en Dennenhout, omdat deze houtsoorten afkomstig zijn uit de EU, lokaal gekapt worden en hierdoor direct beschikbaar zijn. Deze houtsoorten zijn uitermate geschikt voor het maken van houten kisten doordat ze zowel sterk en licht zijn waardoor deze makkelijk verwerkt kunnen worden en voorzien kunnen worden van diverse lagen lak en een groot scala aan kleuren. U kunt ook kiezen uit houtsoorten zoals beuken, berken en populieren en op verzoek ook gecertificeerd hardhout.

Droogproces
Het ruwe hout komt in planken binnen waarna ze in de open lucht gestapeld worden, met afstand tussen de planken, waardoor ze de tijd krijgen om te ademen. Hierna worden de houtenplanken uitgehard in speciale ovens voor 3 tot 5 dagen.

Productieproces
Na uitharding en na het drogen van het hout worden de planken gezaagd in dunne panelen welke vervolgens gebruikt worden voor het maken van het gewenste product. Hierna worden de sleuven gevreesd en de scharnieren ingebracht, zowel zichtbaar als verborgen. Daarnaast kunnen wij naast de traditionele groef ook een speciale V-groef aanbrengen welke ervoor zorgt dat de houten kist niet verder opengaat dan 90 graden. Nadat de scharnieren aangebracht zijn worden de kisten grondig geschuurd en vervolgens worden ze gespoten in speciale verfcabines waarbij het overtollige verf wordt afgezogen. In de spuitcabines worden de gewenste kleuren aangebracht en een beschermde coating. Het drogen van de houten kisten neemt 2 tot 3 dagen in beslag waarna het beslag aangebracht wordt. Daarna worden de houten kisten nog een keer op kwaliteit gecontroleerd en vervolgens worden de kisten ingepakt.

Ontwerp
U kunt ons ook uw houten kisten op maat laten ontwerpen geheel naar uw smaak en wens. De vormgeving vindt in samen spraak plaats zodat uw wensen verwerkt worden in het uiteindelijke model. Daarnaast kunt u ook geheel zelf bepalen welke eigenschappen de houten kist dient te krijgen; waaronder kleur, vorm, grootte, inhoud, scharnieren etc. etc.

Prijsvorming
Alle houten kisten zijn op maat gemaakt en derhalve kan Star Remedies B.V. alleen een offerte uitbrengen aan de hand van uw gespecificeerde verzoek met daarin het soort kist, afmeting, kleur en andere wensen. De offerte wordt altijd aangeboden met prijsstaffels in de hoeveelheden oplopend van minimaal 50 stuks tot maximaal 8000 stuks. Op al onze leveringen en offertes zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Order plaatsen
Het plaatsen van een order bij ons is simpel. Nadat wij een officiëel geschreven orderverzoek hebben ontvangen sturen wij u een digitale tekening toe met daarop de maten welke door u ondertekend dient te worden voor akkoord, tevens voorzien van een bedrijfsstempel. Daarnaast ontvangt u de bevestiging met daarop de overeengekomen prijzen en de wensen welke u aan ons schriftelijk kenbaar heeft gemaakt. De houten kisten worden FOB (free on board) geleverd. U bent zelf verantwoordelijk voor de verzending vanaf onze locatie in Nederland. Vanzelfsprekend kunnen wij ook voor u de verzending regelen met vervoerders zoals Kühne & Nagel, Wim Bosman Logistics, UPS, Fedex en overige transporteurs. Na het ontvangst van de ondertekende documenten, voorzien van uw handtekening en stempel, en na ontvangst van uw aanbetaling zullen wij aanvangen met de productie van uw producten.

Minimale order grootte
De minimale ordergrootte is 50 houten kisten.

Productietijd
De gemiddelde levertijd, voor bv. 1000 houten kisten is minimaal 6 tot 8 weken. Grotere orders zijn onderhevig aan de wederzijds overeengekomen levertijden. Vanaf het moment dat u uw order aan ons bevestigd heeft per fax of per post en uw aanbetaling door ons ontvangen is starten wij met de productie van uw product. Uw order wordt door ons geaccepteerd uitsluitend na ontvangst van alle documenten voorzien van uw handtekening en datum op elke pagina.

Betaling
Voor klanten in de Benelux geldt een aanbetaling van 50% bij opdracht, voor levering dient de overige 50% te zijn voldaan. Voor overige landen geldt 100% aanbetaling.

Houten Kisten zijn beschikbaar in onze online winkel
Visa Mastercard American Express Diners Club Discover
Alle prijzen zijn inclusief BTW
menuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram