T: +31 (0) 20 659 3228 | T: +31 (0) 20 659 7332 | E: info@starremedies.nl | I: www.starremedies.nl

Home » Onze Merken » Manuka Honing

MANUKA HONING VAN MANUKA NEW ZEALAND


Manuka New Zealand

Wat maakt rauwe, monoflorale MGO Manuka Honing zo uniek?

Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een unieke, hoogwaardige, betrouwbare bioactiviteit heeft en staat bekend wereldwijd als één van de meest unieke voedingsmiddelen. In 2006 deden Duitse wetenschappers, onder leiding van Professor Thomas Henle (verbonden aan de Technische Universiteit van Dresden), een ontdekking dat deze uitzonderlijk hoge niveaus van Methylglyoxal (MGO), van nature aanwezig, in Manuka Honing uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de unieke en betrouwbare bio-activiteit.

Manuka New Zealand test al haar honingen uitvoerig op aanwezige verbindingen zoals Methylglyoxal (MGO)- en Dihydroxyaceton (DHA)-gehalte, Hydroxymethylfurfural (HMF), diastase, DNA-analyse en aanwezigheid van manuka pollen, vochtgehalte en microbiologische parameters. Daarnaast wordt ook getest op kleur, geleidbaarheid, smaak en aroma. Manuka Honing is het enige voedsel in de wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal (MGO) gehalte variërend van 20 mg/kg tot wel 1200 mg/kg. Ter vergelijking: alle andere wereldwijd geteste honingen varieerden van 0 tot 5 mg/kg, andere voedingsmiddelen van 0 tot 10 mg/kg echter met koffie en cacao als uitzondering met waardes tot 45 mg/kg.

Er wordt bij Manuka New Zealand veel aandacht besteed aan het beschermen van de natuurlijke eigenschappen van de Manuka honing bij Manuka New Zealand, waarbij de temperaturen in onze verwerkingsfabriek de natuurlijke temperatuur van de bijenkorf nooit overschrijden. Duurzaam en afkomstig van onze bijenkorven in de afgelegen en ongerepte gebieden van Nieuw-Zeeland, is elke partij rauwe, monoflorale MGO Manuka honing van Manuka New Zealand volledig traceerbaar van bijenkorf tot schap.

Manuka New Zealand produceert uitsluitend rauwe (raw), ongefilterde, ongepasteuriseerde monoflorale MGO manuka honingen in BPA-vrije verpakkingen en worden geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw Zeeland.

Product overzicht
Manuka New Zealand produceert uitsluitend (rauwe) raw, ongefilterde, ongepasteuriseerde monoflorale MGO Manuka Honing met verschillende Methylglyoxal (MGO) gehaltes; aangegeven op het etiket, herkenbaar aan het gouden MGO logo. Hoe hoger het Methylglyoxal (MGO) gehalte, hoe sterker de bioactiviteit van de Manuka Honing is.

> MGO 100+ (100 mg/kg)
> MGO 250+ (250 mg/kg)
> MGO 400+ (400 mg/kg)
> MGO 550+ (550 mg/kg)
> MGO 1000+ (1000 mg/kg)

Manuka New Zealand heeft echter enkele houten bijenkorven in zeer ongerepte gebieden in Nieuw Zeeland staan alwaar deze unieke MGO 1000+ waardes gevonden worden. De overige waardes die zeer belangrijk zijn zoals o.a. DHA, HMF en Diastase zijn allen goed. Manuka Honingen met waardes boven de MGO 800+ komen van nature zeer weinig voor en kunnen meestal verhit zijn geweest of kunnen mogelijk duiden op oudere honing, echter is dat bij Manuka New Zealand niet het geval.

Rauwe manuka honing
Kenmerken van rauwe Manuka Honing zijn o.a.: Vitaminen, mineralen en voedingsstoffen blijven intact, hoger gehalte aan natuurlijke enzymen en hoog aminozuurprofiel, dikkere consistentie, licht korrelige textuur, ongelooflijke aroma’s en natuurlijk smaakprofiel.

De 4 productie stappen van rauwe MGO Manuka Honing
Stap 1 gebruikt een koude extractiemethode (max 35°C ) om de honing uit de honingraten te halen
Stap 2 is het verzamelen van de honing in grote honingvaten
Stap 3 is om de honing licht te filteren om eventuele verdwaalde / afdekkende was en bijenresten te verwijderen
Stap 4 is om de potten te vullen met pure, rauwe, onbewerkte, ongepasteuriseerde en onverwarmde Manuka honing

Koop eenvoudig online of kom meer te weten over Manuka honing!
menu