Star Remedies Combinatie Essences

Combinatie 1

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Verminderen van angstgevoelens met bekende oorzaak of angstgevoelens voor jezelf; gebrek aan levensvreugde; beter omgaan met opgelegde taken. (werkzaamheden)

Combinatie 1 geeft een gevoel van bescherming en gesteund worden. Angsten verdwijnen. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen niet meer nodig. De zon in je hart gaat weer schijnen en donkere wolken verdwijnen. Je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt.

Je bent in staat te handelen op een manier die bij jou past met veel energie.

Combinatie 1 heeft een relatie met de nier-meridiaan dus met het orgaan Nier. Mensen met een zwakkere nier-energie kunnen last hebben van kou, niet van de winter houden en ze hebben gevoelige oren. Ook impotentie kan voorkomen. Soms komt het gevoel van beklemming op de borst voor. (altijd naar de huisarts gaan!)

Combinatie van:
Kruidje roer me niet, Maskerbloem, Aster, Immortelle, Komkommerkruid, Komkommerkruid 2, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem

Combinatie 2

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Meer vertrouwen; minder boosheid; meer energie; beter omgaan met opgelegde taken (werkzaamheden)

Combinatie 2 zorgt ervoor dat je niet meer zo piekert of zegt: “Het glas is halfleeg”. Je kijkt positiever naar de toekomst. Je klampt je niet meer vast aan negatieve dingen. Je maakt je minder zorgen. De blokkade van boosheid, verbittering en rancune verdwijnt. Je blijft bij jezelf en hierdoor kan de energie weer goed stromen. Ook hier geldt: je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat tot handelen op een manier die jou past met veel energie.

Combinatie 2 heeft een relatie met de maag-meridiaan dus met het orgaan Maag. Opgekropte ergernis leidt op den duur tot incidentele maagpijn en/of pijnlijke gewrichten. En ook hier geldt natuurlijk weer: Ga eerst met je lichamelijke klachten naar een (huis)arts. Als je snel neigt naar piekeren en last hebt van de zorgen die je beïnvloeden helpt Combinatie 2 je deze zorgen beter te dragen zodat je weer vertrouwen in de toekomst hebt.

Combinatie van:
Papaver, Genadekruid, Komkommerkruid, Komkommerkruid 2, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem, Waterlelie, Bali

Combinatie 3

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Geen ‘nee’ kunnen zeggen, jezelf beter afgrenzen; troost; liefde voor jezelf; minder boosheid.

Combinatie 3 beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Je bent in staat je eigen weg te volgen, de angst de liefde van anderen te verliezen, verdwijnt. Je bent in staat je eigen leven te leiden waardoor boosheid en schuldgevoel geen bestaansrecht meer hebben. Je houdt van jezelf zoals je bent. De pijn van oud zeer, oude trauma’s en (oud) verdriet verdwijnt.

Combinatie 3 heeft een relatie met de blaas-meridiaan dus met het orgaan Blaas. Het onvermogen tot loslaten kan zich op fysiek vlak uiten in blaasstoornissen van allerlei aard. Hiertoe hoort ook o.a. slechte slaapkwaliteit (uit boosheid) of een slechte slaapkwaliteit (uit schuldgevoel), helpt bij een zenuwachtig gevoel en help bij snel geïrriteerd raken.

En weer geldt: Ga bij klachten ook naar je (huis)arts.

Combinatie van:
Duizendblad, Fluitekruid, Koraalcactus, Vergeving, Vuurdoorn, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Combinatie 4

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Lichamelijke ontspanning; troost; paniek; omgaan met zorgen en vertwijfeling.

Combinatie 4 zorgt ervoor dat de dwangvoorstellingen, de angst de zelfbeheersing te verliezen, de paniek, de vluchtgevoelens, de nachtmerries en de pijn van oud zeer, oude trauma’s en (oud) verdriet verdwijnen. Je durft meer van jezelf te laten zien. Je hoeft niet meer te tandenknarsen, nagelbijten of te hyperventileren. Je kan beter doorslapen.

Combinatie 4 heeft een relatie met de drievoudige-verwarmermeridiaan. Volgens de traditionele Chinese acupunctuurleer is dit een uit drie domeinen bestaand, zuiver fijnstoffelijk orgaan, waarvoor op het grofstoffelijke niveau geen pendant te vinden is.

Combinatie van:
Liefde & Hoop, Fluitekruid, Duizendknoop, Kerspruim, Kruidje roer me niet, Star of Bethlehem

Combinatie 5

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Sterke intuïtie; in je eigen kracht staan; helderheid in het hoofd; hoop

Combinatie 5 geeft je vertrouwen in je eigen oordeel- en beslissingsvermogen. Je “luistert” naar datgene wat voor jou belangrijk is en je komt uit voor je eigen mening. Hierdoor kun je makkelijker beslissingen nemen. Je laat je niet meer beïnvloeden door anderen, wat behoorlijke consequenties kan hebben. Dat kan zijn in je privésfeer of op het werk. Blijdschap komt weer terug, net zoals de “zin” van het leven. Rationeel weet je dat de dingen weer binnen je bereik zijn en je gaat ervoor, omdat je er gewoonweg op vertrouwt. Ook als dingen niet van een leien dakje gaan heb je de kracht om je eigen weg te volgen!

Combinatie 5 heeft een relatie met de miltalvleeskliermeridiaan dus met de organen Milt en Alvleesklier. Een gebrek aan energie in deze meridiaan komt altijd tot uiting in onzekerheid en een verzwakking van het vermogen tot denken, herkennen en evalueren, dus een stoornis in het vermogen tot oordelen en besluiten nemen.

Combinatie van:
Loodkruid, Peer, Vrouwenmantel, Hortensia, Vlinderstruik, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem, Fluitenkruid

Combinatie 6

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Besluitvaardigheid; keuzes kunnen maken; minder streng voor jezelf; dingen in perspectief zien; hoop.

Combinatie 6 zorgt ervoor dat je je niet meer met een kluitje in het riet laat sturen. Je ziet wat er gebeurt en toch blijf je bij je eigen ideeën, gedachten en gevoelens. En je kiest! Je bent in staat flexibeler door het leven te gaan. Je hoeft niet altijd een 10 te halen en bent tevreden met minder. Je “mag” meer van jezelf. Je omgeving hoeft niet meer aan al jouw eisen te voldoen. Een gebakje kan ook heel lekker zijn. Je hoeft geen maatje 0 te hebben. Het dwangmatige verdwijnt. Je voelt je innerlijk bevrijd van alle opgelegde “idealen”. Rationeel weet je dat de dingen weer binnen je bereik zijn en je gaat ervoor omdat je er gewoonweg op vertrouwt. Ook als dingen niet van een leien dakje gaan heb je de kracht!

Combinatie 6 heeft een relatie met de galblaas-meridiaan dus met het orgaan Galblaas. Een gebrek aan energie in deze meridiaan kan tot uiting komen in last van je hoofd tot hevige pijn in je hoofd, slechte slaapkwaliteit, tot een raar en wee gevoel in het hoofd, flauwtes.

Combinatie van:
Riet, Balans, Puur, Wilde Appel, Peer, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem, Fluitekruid

Combinatie 7

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Beter om te kunnen gaan met onrecht; rust in het hoofd; uitgerust opstaan; troost; overenthousiasme

Combinatie 7 De heftigheid van wat er gebeurt in de wereld wordt “gefilterd” en daardoor lijd je er minder onder. Het maakt alles wat zachter waardoor je minder “hartzeer” hebt. De niet aflatende inspanning verandert in meer innerlijke rust waardoor je geestelijk minder moe bent. De “knop” van malende gedachten wordt stopgezet en daardoor kun je sneller de slaap kan vatten. De pijn van oud zeer, oude trauma’s en (oud) verdriet verdwijnt. Je bent beter opgewassen tegen de gebeurtenissen van alle dag die door middel van alle media binnenkomt.

Combinatie 7 heeft een relatie met de hart-meridiaan dus met het orgaan Hart. Een disbalans hierin kan een slechte slaapkwaliteit geven en tevens hevige onrust, snel geïrriteerd raken, zelfs hysterie, neerslachtig zijn , matheid, verstrooid zijn of een zwakheid van geheugen.

Combinatie van:
Koningin van de Kusten, Houttuynia Cordata, Vuurdoorn, Koraalcactus, Bescherming, Star of Bethlehem

Combinatie 8

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Verandering(en) in je leven; omgaan met zorgen en vertwijfeling; eenzaamheid; beter om te kunnen gaan met onrecht; overenthousiasme

Combinatie 8 zorgt ervoor dat je niet meer alles hoeft te doen om de lieve vrede te bewaren en je te verstoppen achter de tv, computer of in drank of drugs of medicijnen. Je kan samen met diegene, die je vertrouwt, je zorgen delen. Je hoeft daarom niet meer te “vluchten” in een ideaal, dat jezelf hebt gecreëerd. Je krijgt weer Geloof, Hoop en Liefde in het leven. Je neemt de besluiten waarvan je, deep down, al wist dat je ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie 8 heeft een relatie met de dunne-darmmeridiaan dus met het orgaan Dunne darm en kan o.a. aanhoudende somberheid, neerslachtig zijn, overmatige angst, woedeaanvallen of hevige onrust veroorzaken.

Combinatie van:
Duizendknoop, Koningin van de Kusten, 3-Eenheid, Houttuynia Cordata, Star of Bethlehem, Turkoois, Vlinderstruik, Dagkoekoeksbloem

Combinatie 9

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Intermenselijke contacten te verbeteren; minder kritisch zijn; overzicht krijgen over eigen leven.

Combinatie 9 zorgt ervoor dat het gevoel “er niet bij te horen” verdwijnt en je bent beter in staat met iedereen contact te maken. Het maakt je verdraagzamer. Je bent in staat onbevangen nieuwe indrukken van buitenaf toe te laten. Je bent meer in het “hier en nu” en je kunt ook de door jouw vooruitgeschoven zaken nu afhandelen. Je krijgt meer overzicht en vervalt niet meer in oude patronen. Je ziet de dingen zoals ze zijn, onbevooroordeeld en je kan kritiek naar anderen loslaten. Je neemt besluiten waarvan je, deep down, al wist dat je ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie 9 heeft een relatie met de bloedsomloopseksmeridiaan en wordt beschreven als de “beschermer van het hart” en kan o.a. onrust, seksuele disfunctie, mensenschuwheid, drift, razernij, en kan een zenuwachtig gevoel veroorzaken.

Combinatie van:
Eucalypthus, Roos, Fluitekruid, Turkoois, Vlinderstruik, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Combinatie 10

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Meer innerlijke rust, minder onrust; beter balans tussen werk en plezier; ontspanning van de spieren; veilig voelen in het donker

Combinatie 10 zorgt ervoor dat de onrust verdwijnt, het gevoel dat je rug zo hard is als een plank verdwijnt. Je bent in staat op tijd naar bed te gaan en je krijgt rust en kracht in het lijf. De eventuele ontstane angsten, zoals angst voor de toekomst, niet te benoemen angsten, angst voor de duisternis en gewoon angst in het donker, zullen verdwijnen.

Combinatie 10 heeft een relatie met de lever-meridiaan dus met het orgaan Lever. Een disbalans in deze meridiaan kan o.a. algemene zwakte, grote behoefte aan slaap, onrust, snel geïrriteerd zijn, slaapzucht, slechte slaapkwaliteit, impotentie veroorzaken.

Combinatie van:
Dotterbloem, Madelief, Hosta, Het Kind, Kruidje roer me niet, Star of Bethlehem, Fluitekruid

Combinatie 11

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Beide benen op de grond staan; minder dromerig; meer levensvreugde; jezelf veilig voelen; veilig voelen in het donker.

Combinatie 11 zorgt ervoor dat je meer interesse krijgt in het huidige leven en daardoor zul je minder dagdromen, gewoon omdat je daar minder behoefte aan hebt. Je gaat hierdoor de realiteit van het dagelijks bestaan interessanter vinden. Ook is het ongeduld niet meer aanwezig. Omdat je meer in het leven staat gaat ook het soms wat vreemde nostalgische gevoel, dat je kan ervaren als een depressie van onbekende oorzaak, weg en gaat ook voor jou de zon weer schijnen. En de eventuele ontstane angsten, zoals angst voor de toekomst, niet te benoemen angsten, angst voor de duisternis en gewoon angst in het donker, zullen verdwijnen.

Combinatie 11 heeft een relatie met de dikke-darmmeridiaan dus met het orgaan Dikke darm. Indicaties hiervoor kunnen zijn dat je o.a. last hebt van een verzwakking van het vermogen tot denken, je zenuwachtig voelen, depressies, huilerigheid en snel uitgeput raken.

Combinatie van:
Ismene, Dotterbloem, Immortelle, Hosta, Balans, Hortensia, Star of Bethlehem

Combinatie 12

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: In liefde kunnen loslaten; minder overbezorgd voor anderen; verwerken van heimwee; verandering(en) in je leven

Combinatie 12 geeft dat de angst verdwijnt om anderen te verliezen, waar je zoveel van houdt. Het is niet meer nodig jouw eigen behoeften op de tweede plaats te zetten. Er wordt toch van je gehouden en dat te weten stelt je in staat om de ander los te laten, de ander zijn eigen leven te laten leiden en je minder te bemoeien met de ander, hoe goed je het ook bedoelt. Geeft echte liefde zonder voorwaarden. Het verleden hoef je hierdoor niet meer te koesteren en je kan dat ook loslaten. Hierdoor kan je weer je eigen leven leiden in het hier en nu. Je neemt de besluiten waarvan je, deep down, al wist datje ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie 12 heeft een relatie met de longmeridiaan dus met het orgaan Long. Een gebrek aan energie in deze meridiaan kan tot uiting komen in de vorm van o.a. hevige pijn in het hoofd, slechte slaapkwaliteit, raar en wee gevoel in je hoofd, huilbuien, dreigende flauwtes.

Combinatie van:
Meibloem, Moederkruid, Turkoois, 3-Eenheid, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Basis Combinatie / Combinatie 13

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen. Het lijkt alsof je hele emotionele systeem in de war is.

De Basis Combinatie of Combinatie 13 is misschien voor veel mensen wel de eerste combinatie, d.w.z. de eerste om in te nemen. Deze combinatie is speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van alle drukte, de hectiek van deze tijd. Ze ervaren hier veel dagelijkse spanning bij, maken zich zorgen over morgen, hun baas, of ze alles wel zullen halen, of ze wel genoeg meetellen. Ze hebben het druk met alle sociale media en ervaren angst dingen te missen, wat een constant gevoel van onrust met zich meebrengt. Een gevoel van overweldigd worden waarbij slecht slapen een voorkomend probleem kan zijn en je ook nog eens last kan hebben van overmatig nachtelijk zweten.

Combinatie 13 werkt op het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen. Deze combinatie ondersteund dat er rust komt in het hele systeem. Niet dat het de oorzaak van je probleem oplost, maar je zou kunnen zeggen dat het alle meridianen even “aan tipt” zonder ze geheel te “resetten”. Je kunt dit gedurende langere tijd innemen. Maar als je serieus grote problemen wilt aanpakken, kan je of één of meerdere van de andere 13 combinaties nemen of naar een goede therapeut gaan.

Combinatie van:
Star of Bethlehem, Roos, Peer, Bali, Madelief, Immortelle, Komkommerkruid, Moederkruid, Komkommerkruid II, Hosta, Turkoois, 3 Eenheid, Houttuynnia Cordata, Vuurdoorn, Kerspruim, Hortensia, Wilde Appel

Examencombinatie

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Examenangsten, maar ook voor diegene, die last heeft van telefoonangst, spreken in het openbaar, podiumangst of bang zijn voor een sollicitatiegesprek of auditie gaan doen. Als het examen dichterbij komt kan de angst toeslaan. Het kan zijn dat je al weken van tevoren in gedachten met de vraag bezig bent of je wel of niet gaat slagen. Het kan ook zijn dat je vreest dat je tijdens het examen opeens een black-out krijgt en het lijkt dat je dan niets meer weet. Deze vragen of zorgen kunnen door je hoofd blijven malen, ook gedurende de nacht. Het lijkt of je hierdoor ’s morgens moeier wakker wordt dan ’s avonds bij het naar bed gaan. Het lijkt of de slaap je nog moeier maakt. Dit kan een gevoel van enorme spanning in je lijf teweegbrengen. Ook kan het zijn dat je bij jezelf het examen al opgegeven hebt, omdat je denkt dat je het nooit gaat halen. Om in alle rust te kunnen studeren en ontspannen en het examen tegemoet te gaan en het te doen, is er een combinatie van essences, die je helpen het leren en het examen daadwerkelijk te doen.

Komkommerkruid, als alle gedachten “zomaar” ineens weg zijn. Je kunt een totale “black-out” krijgen. Het kan zelfs zo erg zijn dat je door de situatie kan flauwvallen. Dit is echte stress! Komkommerkruid II, spoort je aan tot handelen. Dagkoekoeksbloem, als er een gebrek aan zelfvertrouwen is. En als je lijdt aan plankenkoorts. Examenangst kwelt je vaak al weken voor het eigenlijke examen. Dagkoekoeksbloem versterkt je zelfbewustzijn. Papaver, gebrek aan vertrouwen of je wel slaagt voor het examen. Hortensia, als je moeite hebt om je te concentreren op je studie omdat je niet helder en duidelijk je werk/studie weet in te delen en telkens door andere dingen afgeleid wordt. Peer, als je al bij voorbaat denkt dat toch niets zal helpen. Je kan je wanhopig voelen in een voor jou schijnbaar uitzichtloze situatie en je schikt je al in het feit dat je toch waarschijnlijk gaat zakken. Houttuynnia Cordata, als je maar blijft maar malen en malen. Alsof er een grammofoonplaat in je hoofd aanstaat en niet weet hoe die uit te zetten. Je voert hele gesprekken met jezelf over van alles en nog wat. Hierdoor kun je je niet goed concentreren. Er spookt te veel door je hoofd. Balans, als je aan het eind van je Latijn bent en je je slap en krachteloos voelt. Je bent geestelijk uitgeput en ’s morgens word je wakker met het bekende maandagochtendgevoel en sta je vermoeider op dan ’s avonds bij het naar bed gaan. Het liefst zou je de dekens over je hoofd willen trekken en in je bed blijven. Bali, als je innerlijk capituleert, de strijd opgeeft en berust in jouw situatie. Je kunt je geestelijk helemaal leeggezogen voelen en het kan zelfs zo zijn dat een boek lezen, laat staan je hele studie, al te veel is. Kerspruim, als je veel innerlijk onrust hebt, het gevoel op een kruitvat te zitten of ieder moment te kunnen ontploffen. Dat je bang bent je zelfbeheersing te verliezen. Dit kan zich laten zien in de vorm van hyperventilatie, tandenknarsen of nagelbijten of constant frunniken. Maskerbloem, als je last hebt van concrete angsten.

Combinatie van:
Komkommerkruid, Komkommerkruid II, Dagkoekoeksbloem, Papaver, Hortensia, Peer, Houttuynnia Cordata, Balans, Bali, Kerspruim, Maskerbloem en Peer