Indigo Essences – Combinatie Essences

Indigo Essences Combinatie Remedies

De combinatie essences namen zijn voornamelijk gekozen door Ben en Mica (11 & 10 jaar destijds). Ze vormen een ‘Ready to Use’ die zal helpen bij de meeste dingen die vaak gebeuren met kinderen – zoals gepest worden, zich eenzaam voelen, nare gevoelens, moeilijke tijden op school etc. De namen zijn vanzelfsprekend en kinderen van bijna elke leeftijd kunnen de essences zelf kiezen.

Champion

wanneer je je gepest voelt, wrijf wat champion over je buik en de bullebakken zullen opgeven. Champion helpt het kind dat opziet tegen voor anderen en vaak gepest wordt. Champion zal een schild voor een verzwakte ‘solar plexus’ vormen en tevens de schade helpen repareren. Champion wil ons laten weten dat onze echte kracht vanuit ons binnenste komt en dat we die kracht kunnen oproepen door diep in te ademen en ons voor te stellen dat we al sterk zijn. We hebben geen echte vijanden, liefde is sterker dan wat dan ook in het heelal.

Chill

wanneer je kookt van binnen, relax dan met deze essence en je woede zal afnemen. Chill helpt het kind dat heel, heel erg kwaad is en geen uitweg kan vinden. Chill wil ons laten weten dat door de woede van binnen op te sluiten, het niet weg zal gaan. Chill zal ons helpen realiseren waarom we eigenlijk kwaad zijn en zal het eenvoudiger maken hierover te praten.

Confidence

Wanneer je je onprettig voelt of als je een mentaal blok hebt in testen – wrijf gewoon wat confidence over je buik en je zult jezelf geen bende meer voelen. Confidence helpt het kind dat niet in zichzelf geloofd. Confidence wil ons laten weten dat we speciale en buitengewone wezens zijn door gewoon onszelf te zijn en we hoeven dat aan niemand te bewijzen!

Happy

wordt niet gek omdat je je slecht voelt, met hulp van happy voel je je lang zo slecht niet. Happy is voor kinderen die zich vaak rot voelen en niet weten waarom, en ook voor kinderen die hun bedroefdheid proberen op te sluiten en te verbergen, misschien omdat ze nare gevoelens heben als ze gaan huilen nooit meer op te houden. Happy wil ons laten weten dat het best OK is om verdrietig te zijn en niet te weten waarom. Het is OK om te huilen. De tranen houden op en de zon kan weer in je hart gaan schijnen.

Invisible Friend

voor als je je eenzaam of onprettig voelt en je zou willen dat er iemand was om je een knuffel te geven en te zeggen dat alles weer goed komt. Invisible friend is voor het kind dat zich vaak erg eenzaam voelt en niemand heeft om tegen te praten. Invisible friend wil je laten weten dat je nooit alleen bent. Je bent omringd door mensen waarvan je niet altijd ziet dat ze van je houden, maar altijd voor je zullen zijn om tegen te praten. Ze weten wie je bent en wat je doet op de planeet en zullen alles doen om je te helpen.

Love

wanneer je zo pijn hebt en boos bent dat je niets kunt voelen, alleen koud en steen van binnen, sturen we deze essence van liefde om de schade te herstellen.Deze essence is gemaakt na 11 September door Ben, Mica en Jen (7 jaar). Ze maakten een geschenk van de liefde die ze in hun levens voelden voor alle kinderen in de wereld die niet genoeg hadden. Love is voor het kind dat erg is aangedaan door een tekort aan liefde in hun leven. Love wil tegen je zeggen: “Geef de liefde niet op. Ook al zijn dingen zo moeizaam in je leven geweest – geef niet op. Liefde is overal om je heen. Liefde zal je vinden – maar je moet het binnen laten.”

No Fear

wanneer vreemde geluiden je storen en ‘s nachts of wanneer je je vreemd voelt in je maag zonder einde in zicht. No fear is voor het gevoelige en timide kind die zich de hele tijd onprettig voelt. No fear wil ons laten weten dat iedereen zich soms onprettig voelt. Je bent nooit alleen. Je zult altijd geliefd en ondersteund worden door je bescherm engelen.

Plurk

als je je verveeld voelt of bedolven wordt met huiswerk zal Plurk je helpen meer relaxt te voelen en te werken. (ook zeer goed voor volwassenen). Plurk is voor het kind die nerveus wordt van de dingen die ze moeten doen en te veel druk op zichzelf zetten om te slagen. Plurk wil je laten weten dat het leven plezierig is. Neem niet alles te serieus en geloof niet iemand die je iets anders probeert te vertellen.

Settle

wanneer je je rusteloos voelt zal deze essence je helpen en je niet neergeslagen laten voelen. Settle is voor het kind dat zich zeer ongemakkelijk voelt in zijn/haar fysieke lichaam en niet zijn/haar aandacht op iets kan vestigen voor een lange tijd. Settle wil je laten relaxen, inademen en weten dat het veilig is om gewoon ‘te zijn’.

Shine

Laat zien wie je bent, schijn helder, je bent echt een ster. Shine is voor het kind dat heeft geleerd om zich koud, cynisch en ongevoelig te gedragen, zodat ze zich geaccepteerd voelen door hun omgeving. Shine wil je laten weten dat het veilig is om te zijn wie je echt bent. Shine wil je ook laten weten dat door jezelf te zijn, je anderen echt zult helpen om ook zichzelf te zijn.

Sleep Easy

voor wanneer je nare gevoelens hebt als je je ogen dicht doen voor het geval je een VERVELENDE verassing ziet. Sleep easy helpt het kind dat zich erg onprettig voelt in de nacht. Vaak zijn deze kinderen erg gevoelig voor energie en vinden het moeilijk om hun energie lichamen te ontspannen.

The Works

wanneer je niet weet wat er mis is zal the works je helpen om je weer sterk te voelen. Deze essence zal je helpen om het punt van alles te herinneren, het zal je helpen om door te gaan in je leven. The works is voor het kind dat zich verloren voelt, dat telkens zegt “wat doe ik hier, ik wil naar huis”. The works wil je laten weten dat wanneer je heel geliefd bent en alle hulp die je nodig hebt op je wacht – je moet er alleen om vragen. The works kan in noodgevallen worden gebruikt, zoals een eerste hulp zal het je helpen balans te vinden en het energie lichaam te stabiliseren en zal je laten zien welke essences hierna nodig zijn. The works kan gebruikelijk zijn voor de al wat oudere tiener die voelt alsof hij/zij gaat ‘flippen’ en zelfs schade aan kan brengen aan zichzelf of anderen.