Star Remedies Combinatie Essences

Combinatie 1

Concrete angst voor alledaagse dingen zoals onweer, pleinvrees, dood, dieren, werk, angst voor ziekten, gevoel van depressie van onbekende oorzaak, overbelasting van buitenaf (niet opgewassen zijn tegen de aan jou gestelde eisen).

Je voelt je beschermd en gesteund. Angsten verdwijnen. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen niet meer nodig. De zon in je hart gaat weer schijnen en donkere wolken verdwijnen. Je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat tot handelen op een manier die bij jou past met veel energie.

Combinatie van:
Kruidje roer me niet, Maskerbloem, Aster, Immortelle, Komkommerkruid, Komkommekruid 2, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem

Combinatie 2

Depressie van bekende oorzaak, gebrek aan vertrouwen, angst voor financiële zorgen, wrok, verbittering, boosheid die onder de oppervlakte blijft smeulen, boosheid op de mensheid, geen energie meer hebben, innerlijk de strijd hebben opgegeven, nergens geen zin meer in hebben, gevoel van overbelasting.

Zorgt ervoor dat je niet meer zo piekert. Dat je niet meer zo snel zegt: “Het glas is halfleeg”. Je kijkt positiever naar de toekomst. Je klampt je niet meer vast aan negatieve dingen. Je maakt je minder zorgen. De blokkade van boosheid, verbittering en rancune verdwijnt. Je blijft bij jezelf en hierdoor kan de energie weer goed stromen. Ook hier geldt: Je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat tot handelen op een manier die jou past met veel energie.

Combinatie van:
Papaver, Genadekruid, Komkommerkruid, Komkommekruid 2, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem, Waterlelie, Bali

Combinatie 3

Geen ‘nee’ kunnen zeggen, geen grenzen kunnen stellen, te lief zijn, boosheid, schuldgevoel, verdriet.

Beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Je bent in staat je eigen weg te volgen, de angst de liefde van anderen te verliezen, verdwijnt. Je bent in staat je eigen leven te leiden waardoor boosheid en schuldgevoel geen bestaansrecht meer hebben.
Je houdt van jezelf zoals je bent. De pijn van oud zeer, oude trauma’s en (oud) verdriet verdwijnt.

Combinatie van:
Duizendblad, Fluitekruid, Koraalcactus, Vergeving, Vuurdoorn, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Combinatie 4

Paniek, van schrik verlamd zijn, doodsangst, naar buiten toe niets laten blijken, een zorgeloze indruk maken, angst voor eigen gevoelens, dwangvoorstellingen, angst de zelfbeheersing te verliezen, verdriet.

Het gevoel van paniek lost op. Het vluchtgevoel verdwijnt. Nachtmerries lossen op. Je laat meer van jezelf zien. Je hoeft niet meer te tandenknarsen, nagelbijten of te hyperventileren. Je kan beter doorslapen. De pijn van oud zeer, oude trauma’s en ( oud) verdriet verdwijnt.

Combinatie van:
Liefde & Hoop, Fluitekruid, Duizendknoop, Kerspruim, Kruidje roer me niet, Star of Bethlehem

Combinatie 5

Geen vertrouwen hebben in jezelf, bij anderen om raad vragen, nogal dominant of streng kunnen zijn, innerlijke leegte voelen, geen doel meer hebben in het leven, Burn-out, wanhopig gevoel in een schijnbaar uitzichtloze situatie, uiteindelijk de moed snel opgeven (omdat er al zo vaak iets is misgegaan).

Je “luistert” naar datgene wat voor jou belangrijk is en komt uit voor je eigen mening. Hierdoor kun je makkelijker beslissingen maken. Je laat je niet meer beïnvloeden door anderen. Blijdschap komt weer teug net zoals de “zin” van het leven. Rationeel weet je dat de dingen weer binnen je bereik zijn en je gaat ervoor omdat je er gewoonweg op vertrouwt. Ook als dingen niet van een leien dakje gaan heb je de kracht!

Combinatie van:
Loodkruid, Peer, Vrouwenmantel, Hortensia, Vlinderstruik, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem, Fluitenkruid

Combinatie 6

Niet kunnen kiezen, besluiteloosheid, hoge eisen aan jezelf en/of je omgeving stellen, dwangstoornissen, eetstoornissen, vies uitgevallen zijn, perfectionisme, uiteindelijk de moed snel opgeven (omdat er al zo vaak iets is misgegaan).

Je laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Je ziet wat er gebeurt en toch blijf je bij je eigen ideeën, gedachten en gevoelens. En je kiest! Je bent in staat flexibeler door het leven te gaan. Je hoeft niet altijd een 10 te halen en bent tevreden met minder.
Je “mag” meer van jezelf. Je omgeving hoeft niet meer aan al jouw eisen te voldoen. Een gebakje kan ook heel lekker zijn. Je hoeft geen maatje 0 te hebben. Het dwangmatige verdwijnt. Je voelt je innerlijk bevrijd van alle opgelegde “idealen”. Rationeel weet je dat de dingen weer binnen je bereik zijn en je gaat ervoor omdat je er gewoonweg op vertrouwt. Ook als dingen niet van een leien dakje gaan heb je de kracht!

Combinatie van:
Riet, Balans, Puur, Wilde Appel, Peer, Star of Bethlehem, Dagkoekoeksbloem, Fluitekruid

Combinatie 7

Niet tegen onrecht kunnen, angst voor oorlog, overenthousiast zijn, idealistisch, geestelijk uitgeput zijn, malende gedachten hebben, niet in slaap kunnen komen, ’s morgens vermoeider wakker worden dan ’s avonds bij het naar bed gaan, verdriet.

De heftigheid van wat er gebeurt in de wereld wordt “gefilterd” en daardoor lijdt je er minder onder. Het maakt alles wat zachter waardoor de minder “hartzeer” hebt. De niet aflatende inspanning verandert in meer innerlijke rust waardoor je geestelijk minder moe bent de je de “knop” van jouw malende gedachten kan stopzetten en hierdoor sneller de slaap kan vatten. De pijn van oud zeer, oude trauma´s en (oud) verdriet verdwijnt. Je bent beter opgewassen zijn tegen de gebeurtenissen van alle dag die door middel van alle media binnenkomt.

Combinatie van:
Koningin van de Kusten, Houttuynia Cordata, Vuurdoorn, Koraalcactus, Bescherming, Star of Bethlehem

Combinatie 8

Verborgen zorgen, overenthousiast (door de verborgen zorgen), diepe vertwijfeling en eenzaamheid, weten dat er noodzakelijke veranderingen moeten komen, maar zich door de buitenwereld tegen laten houden.

Je hoeft niet meer alles te doen om de lieve vrede te bewaren en je te verstoppen achter de tv, computer of in drank of drugs of medicijnen. Je kan samen met diegene, die je vertrouwt, je zorgen delen. Je hoeft daarom niet meer te “vluchten” in een ideaal, die jezelf hebt gecreëerd. Je krijgt weer Geloof, Hoop en Liefde in het leven. Je neemt de besluiten waarvan je, diep down, al wist dat je ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie van:
Duizendknoop, Koningin van de Kusten, 3-Eenheid, Houttuynia Cordata, Star of Bethlehem, Turkoois, Vlinderstruik, Dagkoekoeksbloem

Combinatie 9

Teruggetrokken zijn, eenzaamheid, zich een outsider voelen, gebrek aan overzicht, snel kritiek op anderen hebben, slordig kunnen zijn en hierdoor veel noodzakelijke zaken laten liggen, weten dat er noodzakelijke veranderingen moeten komen, maar zich door de buitenwereld tegen laten houden.

Het gevoel “er niet bij te horen” verdwijnt en je bent beter in staat met iedereen contact te maken. Het maakt je verdraagzamer. Je bent in staat onbevangen nieuwe indrukken van buitenaf toe te laten. Je bent meer in het “hier en nu” en kan ook de door jouw vooruitgeschoven zaken nu af handelen. Je krijgt meer overzicht. Je ziet de dingen zoals ze zijn, onbevooroordeeld en je kan kritiek naar anderen loslaten. Je neemt de besluiten waarvan je, diep down, al wist dat je ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie van:
Eucalypthus, Roos, Fluitekruid, Turkoois, Vlinderstruik, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Combinatie 10

Ongeduldig, slordigheidsfouten, uitgeput, overwerkt als gevolg van sterk plichtsgevoel, pijnlijke en stramme spieren, laat naar bed gaan, onbenoembare angsten, nare voorgevoelens, angst in het donker, waanvoorstellingen.

Zorgt ervoor dat de onrust verdwijnt, het gevoel dat je rug zo hard is als een plank verdwijnt, je bent in staat op tijd naar bed te gaan en je krijgt rust en kracht in het lijf. De eventuele ontstane angsten, zoals , angst voor de toekomst, niet te benoemen angsten, angst voor de duisternis en gewoon angst in het donker, zullen verdwijnen.

Combinatie van:
Dotterbloem, Madelief, Hosta, Het Kind, Kruidje roer me niet, Star of Bethlehem, Fluitekruid

Combinatie 11

Dromerig, ongeduldig, depressief met onbekende oorzaak, vage angsten, angsten in het donker, waanvoorstellingen.

Je krijgt meer interesse in het huidige leven en zal daardoor minder dagdromen, gewoon omdat je daar minder behoefte aan hebt. Je gaat hierdoor de realiteit van het dagelijks bestaan interessanter vinden. Ook het ongeduld is niet meer aanwezig. Omdat je meer in het leven staat gaat ook het soms wat vreemde nostalgische gevoel, dat je kan ervaren als een depressie met onbekende oorzaak, weg en gaat ook voor jou de zon weer schijnen. En de, door deze gevoelens ontstane angsten, zoals , niet te benoemen angsten, angst voor de duisternis en gewoon angst in het donker verdwijnen.

Combinatie van:
Ismene, Dotterbloem, Immortelle, Hosta, Balans, Hortensia, Star of Bethlehem

Combinatie 12

Niet los kunnen laten, angst om degene van wie je houdt te verliezen, graag controle willen houden, het verleden verheerlijken, heimwee, de wil om noodzakelijke veranderingen in gang te zetten, maar zich door de buitenwereld tegen laten houden.

De angst om anderen, waar je zoveel van houdt, te verliezen verdwijnt. Het is niet meer nodig jouw eigen behoeften op de tweede plaats te zetten. Er wordt toch van je gehouden en dat te weten stelt je in staat om de ander los te laten, de ander zijn eigen leven te laten leiden en minder te bemoeien met de ander, hoe goed je het ook bedoelt. Geeft echte liefde zonder voorwaarden. Het verleden hoef je hierdoor niet meer te koesteren en je kan dat ook loslaten. Hierdoor kan je weer je eigen leven leiden in het hier en nu. Je neemt de besluiten waarvan je, diep down, al wist dat je ze moest nemen en laat je door de “buitenwereld” niet meer tegenhouden.

Combinatie van:
Meibloem, Moederkruid, Turkoois, 3-Eenheid, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem

Basis Combinatie / Combinatie 13

Het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen. Het lijkt alsof je hele systeem in de war is.

Totale emotionele rust en ontspanning; zowel lichamelijk als geestelijk.

Combinatie van:
Star of Bethlehem, Roos, Peer, Bali, Madelief, Immortelle, Komkommerkruid, Moederkruid, Komkommerkruid II, Hosta, Turkoois, 3 Eenheid, Houttuynnia Cordata, Vuurdoorn, Kerspruim, Hortensia, Wilde App

Examencombinatie

Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Examenangsten, maar ook voor diegene, die last heeft van telefoonangst, spreken in het openbaar, podiumangst of bang zijn voor een sollicitatiegesprek of auditie gaan doen.

Als het examen dichterbij komt kan de angst toeslaan. Het kan zijn dat je al weken van te voren in gedachten met de vraag bezig bent of je wel of niet gaat slagen. Het kan ook zijn dat je vreest dat je tijdens het examen opeens een black-out krijgt en het lijkt dat je dan niets meer weet.

Deze vragen of zorgen kunnen door je hoofd blijven malen, ook gedurende de nacht. Het lijkt of je hierdoor ’s morgens moeier wakker wordt dan ’s avonds bij het naar bed gaan. Het lijkt of de slaap je nog moeier maakt.

Dit kan een gevoel van enorme spanning in je lijf teweeg brengen. Ook kan het zijn dat je bij jezelf het examen al opgegeven hebt, omdat je denkt dat je het nooit gaat halen.

Om in alle rust te kunnen studeren en ontspannen en het examen tegemoet te gaan en het te doen, is er een combinatie van remedies, die je helpen het leren en het examen daadwerkelijk te doen.

Combinatie van:
Komkommerkruid, Komkommerkruid II, Dagkoekoeksbloem, Papaver, Hortensia, Peer, Houttuynnia Cordata, Balans, Bali, Kerspruim, Maskerbloem en Peer