T: +31 (0) 20 659 3228 | T: +31 (0) 20 659 7332 | E: [email protected] | I: www.starremedies.nl

Home » Onze Merken » Cornish Sea Salt

ZEEZOUT UIT CORNWALL

CORNISH SEA SALT

We hebben de versheid en zuiverheid van de Atlantische Oceaan vastgelegd in onze potten met zoutkristallen uit de kust van Cornwall. Het unieke mineraalprofiel van de kristallen zorgt voor zing, pit en zoetheid in uw kookkunsten. De knapperige kristalformatie voegt textuur en heerlijke kleine zoutzakjes toe. Van nature lager van natrium en met meer dan 60 gezonde sporenmineralen, pakken onze kristallen echt een stoot zodat je wegkomt met 30% minder gebruik van andere zouten voor dezelfde intensiteit van smaak.

Het was een toevallige ontdekking die de inspiratiebron was voor de heruitvinding van de oude industrie van Cornish Sea Salt voor de moderne wereld. De oorspronkelijke oprichter, Tony Fraser, stuitte tijdens het wandelen op een zoutweefsel uit de ijzertijd in een afgelegen baai aan de zuidkust van Cornwall. De meeste mensen zouden een mentale notitie hebben gemaakt en doorgaan met hun leven. Maar Tony wilde antwoorden: waarom is zo’n essentieel element van de landbouw- en pelserijsector in de provincie uitgestorven? Omdat steenzout een gemakkelijkere manier was geworden om het mineraal te oogsten.

Het idee beïnvloedde hem zo diep dat hij vastbesloten was om de zeezoutindustrie opnieuw te verbeelden voor de 21e eeuw. In 2008 werd Cornish Sea Salt opgericht om de oude en moderne werelden te overbruggen. De productie wordt nog steeds geïnspireerd door de originele methoden om de goedheid van de oceaan te oogsten, maar tegenwoordig is het duurzaam en ecologisch verantwoord. Bovendien is de oude industrie toekomstbestendig voor de gemeenschap en gerouteerd in ethische idealen. Dit zou een van de weinige zeezoutindustrieën zijn die oogsten van open water, meer specifiek de beschermde wateren van de Atlantische Oceaan die kabbelen aan de oevers van The Lizard, een aangewezen Area of ​​Outstanding Natural Beauty.

En onder de schoonheid bevindt zich een totaal unieke geografische omgeving, die de smaak en het hoge minerale gehalte van ons zeezout bepaalt. Serpentine, ooit zo gewild in het Victoriaanse tijdperk, en gabbro, zijn beide rijk aan magnesium en calcium, twee van de belangrijkste mineralen in ons zeezout en essentieel voor het leven op aarde.

Onze kenmerkende blauwe potten zitten net zo goed in restaurants met Michelin-sterretjes als op de tafels van thuiskoks die niet alleen waardering hebben voor de smaak en kwaliteit van ambachtelijk zeezout, maar ook voor de opwindende veelzijdigheid en creativiteit die het kan bieden.

REGULIER OF VLOKKEN?

Cornish Sea Salt Original Crystals zijn vochtiger en brokkeliger dan vlokken en blijven langer knapperig. Als het de textuur en smaak is die u zoekt, dan zijn deze geweldig voor het toevoegen van een vleugje pittige minerale smaak aan snoep en bakkerijproducten zoals brownies, ijs en gezouten karamel, evenals salades en geroosterde groenten. De originele kristallen zijn ook ideaal voor toppings op vis en vlees, gecombineerd met verse kruiden en broodkruimels.

Onze Cornish Sea Salt Flakes daarentegen zijn delicater met een mineraalrijke smaak die aanvankelijk de smaakpapillen raakt en zich terugtrekt om andere ingrediënten te versterken. De vlokken zijn ideaal als een middelpunt voor gebruik als kruiderij of als afwerkingszout op de meeste gerechten. Strooi voor het koken op kabeljauw of schelvisfilets of leg de sint-jakobsschelpen met boter en zeezoutschilfers voor het grillen. Ze zullen ook gemakkelijker smelten, waardoor ze vooral goed zijn in sauzen, marinades of vlees dat over vlees wrijft.

ZEEZOUT ZAL UW LICHAAM TEN GOEDE KOMEN

Er zijn gezonde en ongezonde manieren om zout te consumeren. Hier zijn een paar dingen die je moet weten om de smaak en essentiële gezondheidsvoordelen van zeezout voor je lichaam te kunnen vieren.

DE FEITEN:
In massa geproduceerd tafelzout wordt verwerkt en verliest zo veel van zijn natuurlijke mineralengehalte, dat er weer jodium aan wordt toegevoegd, evenals antiklontermiddelen. De zogenaamde ‘rauwe’, onverwerkte zouten (Cornish Sea Salt is er een) houden vast aan de allerbelangrijkste mineralen die enorm gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Cornish Sea Salt wordt geoogst van zo’n speciale geologische locatie dat het meer dan 60 natuurlijke mineralen vasthoudt die zich vastklampen aan het natriumchloride en daar blijven. De belangrijkste hiervan zijn kalium, magnesium en calcium, van vitaal belang voor het welzijn van de mens. We weten allemaal waarom we calcium nodig hebben, maar magnesium en kalium worden minder begrepen. Voor het welzijn van zenuwen en cellen, voor spieren en het reguleren van bloedsuikerspiegels, zelfs voor slaap en angst, is magnesium essentieel voor ons lichaam, maar toch een van de meest voorkomende mineraaltekorten in het moderne leven. Kalium helpt bij het reguleren van de hoeveelheid vocht in het lichaam en zorgt voor een goede werking van het hart. Geen van beiden is optioneel voor een gezond leven.

MYTHE BUSTING:
We moeten allemaal naar onze zoutinname kijken. Ja, op één niveau is dat waar, maar er wordt geschat dat slechts 15% van het zout dat we consumeren afkomstig is van wat we zelf toevoegen en de rest van verwerkt voedsel. Simpel gezegd: voeg zoveel mogelijk zout toe aan je eigen kookproces, maar houd het zout dat al is geslopen, in voorbereide gerechten in de gaten. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de zoutinname, hebben we goed nieuws over Cornish Sea Salt: de minerale profilering is zo – goed – zout, dat u tot 30% minder kunt gebruiken en toch dezelfde zoutheid krijgt als andere zouten op de markt. Chef-kok en restaurateur Mark Hix viert Cornish Sea Salt als: “Brits zeezout op zijn best, de frisse, schone en intense smaak betekent dat u minder dan andere merken kunt gebruiken.” We zijn niet alleen smakelijk, we zijn ook gezond en als je eenmaal in contact bent gekomen met je zouten door te knijpen in plaats van te gieten, zul je een veel grotere waardering hebben voor een van de meest vitale elementen van het menselijke dieet.

CORNISH SEA SALT – HET VERSCHIL

We hebben Cornish Sea Salt niet uitgevonden. Het is er altijd geweest: in de krul van de Cornish-golf, de vaten van de pelserij-industrie en op de gasbranden van de kolonisten van het IJzeren Tijdperk. Maar we willen de manier waarop je zout ziet, opnieuw uitvinden. Ons doel is gewoon om onze opwinding en passie te delen voor het gebruik van een van de meest veelzijdige en waardevolle bronnen van de planeet. Je geeft om waar je eten vandaan komt, wij ook. Dat is waarom ons zout wordt geoogst in de zuiverste Atlantische wateren, op slechts acht meter van het zout huis. Je geeft om je gezondheid en je geeft om de smaak van je eten. Tafelzout heeft zijn plaats in de kast, maar we weten ook dat goedkoper zout additieven heeft en van veel van zijn minerale inhoud is ontdaan. Cornish Sea Salt is verpakt op het deksel met essentiële mineralen. In feite behoudt ons zout zoveel van de goede dingen uit de zee dat je 30% minder kunt gebruiken om hetzelfde effect van smaak te krijgen. Maar ken je je vlokken van je kristallen? Heb je je gerealiseerd dat zout eigenlijk goed voor je is? En kun je een ambachtelijk zout beschrijven zoals je het hebt over een goed glas wijn? En daarom zijn we hier – we kunnen schreeuwen over herkomst, gezondheid, duurzaamheid en een strooi van die Cornish je ne sais quoi, maar het allerbelangrijkste is dat we je de geheimen van zout willen leren.

Producten

CORNISH SEA SALT – ZEEZOUT PRODUCTOVERZICHT

Zeezout
75 gr.

ZEEZOUT
225 gr.

ZEEZOUT (vlokken)
150 gr.

ZEEZOUT
1500 gr.

ZEEZOUT (vlokken)
1000 gr.

CORNISH SEA SALT – ZEEZOUT MIX PRODUCTOVERZICHT

Cornish Sea Salt – Fresh & Zesty
50 gr.

Als het leven je citroenen geeft, maak dan zout. We hebben de Middellandse Zee verpakt in een van onze meest toegankelijke gearomatiseerde zouten voor een geconcentreerde uitbarsting van zonovergoten kruiden. We voegen niet alleen verse citroenschil en citroenolie toe aan ons citroen- en tijmzout, maar ook een vleugje knoflook, ui en peterselie, en geven een echt authentieke smaakervaring van een van de populairste diëten ter wereld. Onze 50g pot is perfect gedimensioneerd om centraal op je eettafel te staan of om in te pakken met een zomerpicknick.

Inhoud: 50gr.
Ingrediënten: Zeezout 70%, ui 20%, geroosterd knoflook 3%, citroenschil 2%, tijm 2%, citroenolie 2%, peterselie 1%.

Cornish Sea Salt – Hot & Fiery
50 gr.

Neem twee oude en bereisde ingrediënten: zeezout en chili, meng ze voorzichtig samen en je krijgt een zilte uitbarsting van warmte bij elke kneep. Frisse zingy tonen van de zee worden doorschoten met de afgeronde hitte van een luxe chili mix. Met iets meer dan 40% zeezout bevat onze versie ook een Santa Cruz chili-blend, Jalapeño-paprika, knoflook, ui, rode paprika en tomaat. Gegarandeerd om de meest eenvoudige gerechten in te stellen.

Onze 50gr pot is perfect gedimensioneerd om centraal op je keukentafel te staan of ideaal om in te pakken voor zomerse picknicks.

Inhoud: 50gr.
Ingrediënten: Gebarsten zwarte pepers 50%, roze peper 15%, chili vlokken 10%, Dulse 10%, zeezout 10%, Nori 5%

Cornish Sea Salt – Really Garlicky
50 gr.

Twee eenvoudige ingrediënten en niets anders. Onze Garlic Sea Salt is een speciale mix van zeezout en geroosterde knoflook. Het enige wat we toevoegen is de diepte van de smaak en een zachte zoetheid door onze knoflookbollen langzaam te roosteren. Het enige dat we wegnemen is het extra werk van schillen en hakken. Echt Garlicky kan verse knoflook in elk recept vervangen, en een snuifje en een scrunch is alles wat nodig is om dezelfde geweldige smaak te krijgen.

Onze 55g pot is perfect gedimensioneerd om centraal op je eettafel te staan of om mee te nemen met een zomerpicknick.

Inhoud: 55gr.
Ingrediënten: Zeezout (82%), geroosterde knoflook (18%)

Cornish Sea Salt – Salt & Peppery
60 gr.

We willen niet opscheppen, maar we denken dat het de Spaanse peper is die echt onze zeezout en luxe peper maakt. Het gaat allemaal om het fijne detail en daarom hebben we een mix van zeezout zorgvuldig vermengd met gebarsten zwarte peperkorrels, rode peper en groene peper en niet te vergeten de Spaanse peper. Waarom genoegen nemen met dezelfde oude zwarte peper en keukenzout als je zoveel beter kunt doen? We hebben veel gedaan, veel beter voor jou.

Onze 60g pot is perfect gedimensioneerd om centraal op je eettafel te staan of om mee te nemen met een zomerpicknick.

Inhoud: 60gr.
Ingrediënten: Zeezout (59%), gekraakte zwarte pepers 20%, rode paprika 15%, gekraakte groene pepers 5%, Spaanse peper 1%

Cornish Sea Salt – Savoury Umami
55 gr.

Twee reuzen van de zee komen samen om dit een van onze meest smakelijke zouten te maken. Een hoog glutamaatgehalte geeft zeewier een natuurlijke ‘umami’-buzz en met een mix van 34% suiker-kelpzeewier en 66% zeezout, volstaat een strooiknop om je smaakpapillen te prikkelen. Ons Seaweed Sea Salt-duo levert een minerale, pittige, hartige rijkdom rechtstreeks uit de diepten van de zee, gedrenkt in essentiële vitamines, mineralen en sporenelementen.

Inhoud: 60gr.
Ingrediënten: Zee zout 75%, Kelp 25%

Cornish Sea Salt – Smoked Flake Sea Salt
50 gr.

We zijn alleen onze eigen koude rookmachine op locatie gaan bouwen, zodat we de rijke rokerige smaak echt in elke mep kunnen leveren. Onze mineraalrijke zeezoutvlokken zijn doordrenkt met koude rook van kersen en appelhout en geven die zomer bbq grill-smaak. Het is de verfijnde umami-smaak en de enorme opwindende veelzijdigheid van dit product waardoor het een van onze meest populaire is.

Onze 50g pot is perfect gedimensioneerd om centraal op je eettafel te staan of om in te pakken met een picknick.

Inhoud: 50gr.
Ingrediënten: Zeezout (100%); Zeezout dat is gerookt over groen eiken, appel en kersenhout

Cornish Sea Salt – Peppery Umami
40 gr.

We hebben het idee van zout en peper overgenomen en hebben er een draai aan gegeven. Laten we u kennis laten maken met de Original Sea Pepper: zwarte en groene peperkorrels, zeesla, suikerpelpzeewier en zeezout. Het resultaat? Alle gekruide warme hitte van peperkorrels met een schot van minerale goedheid uit twee zeewieren, plus de versheid van natuurlijk zeezout.

Het is peper en zout met toegevoegde pit, meer een ingrediënt dan een smaakmaker en we hebben er alle vertrouwen in dat je in je voedselkast een groot aantal gerechten voor een extra kleinigheidje wilt toevoegen.

Inhoud: 40gr.
Ingrediënten: Zwarte pepers 60%, groene pepers 15%, zeesla 10%, zeezout 10%, Kelp 5%

Cornish Sea Salt – Fiery Umami
40 gr.

Schud de voedselkast omhoog en probeer een nieuwe en exotische smaakervaring. Zwarte en roze peperkorrels, chili, zeewier en, natuurlijk, zeezout, komen samen in een van onze meest opwindende (en mooie) knijpzouten die een diepe diepte van smaak creëren die een ongelooflijke smaak in vlees, vis en groenten uitstraalt. Maar het gaat niet alleen om goed kijken en proeven, deze mix heeft ook een echte gezondheidsstoot: de minerale goedheid van zeewier en zeezout plus de antioxidanten en vitamine C van chilipepers.

Inhoud: 40gr.
Ingrediënten: Zwarte pepers 50%, roze peper 15%, chili vlokken 10%, Dulse 10%, zeezout 10%, Nori 5%

menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram