Manuka Health – MGO Manuka Honing, BIO30+ Propolis & Cyclopower

Manuka Health

Manuka Health is leider op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar Manuka Honing. In nauwe samenwerking met Professor Thomas Henle hebben zij de wetenschappelijke meetmethode ontwikkeld waarmee één van de belangrijkste ingrediënten van Manuka Honing, Methylglyoxal (MGO), gemeten kan worden. Deze meetmethode is nu DÉ standaard opgelegd, vanuit de Nieuw Zeelandse overheid (NPI), aan alle Manuka honing producenten waarbij Methylglyoxal (MGO) de kwaliteitsgarantie is voor Manuka Honing.

Manuka Health, in samenwerking met de Universiteit van Dresden, heeft mede door de vooruitstrevende wetenschappelijke zienswijze en onderzoeksmethodes een nauwe samenwerking opgebouwd met onderzoekscentra in Japan (Universiteit van Kobe), de Verenigde Staten (UCLA), Groot Brittannië, Duitsland (Universiteit van Dresden), Australië en Nieuw Zeeland (Universiteit van Waikato). Hierbij is het zeer belangrijk om te weten dat de onderzoekscentra veel onderzoek doen naar de Manuka Honing van Manuka Health vanwege haar hoogwaardige kwaliteit en eigenschappen. Mede door de wetenschappelijke onderzoek- en testmethodes is de Manuka Honing van Manuka Health altijd gegarandeerd en gecertificeerd.

Manuka Health onderzoekt momenteel, in samenwerking met de diverse onderzoekscentra, de eigenschappen van Manuka Honing en de belangrijke rol van Methylglyoxal, de unieke kwaliteiten van de BIO30+ en BIO100+ Propolis uit Nieuw Zeeland (gemeten aan de hand van de CAPE inhoud). Daarnaast is Manuka Health constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten om zo de unieke kwaliteiten van de Nieuw Zeelandse flora en fauna te benutten voor onze gezondheid. Producten uit de persoonlijke verzorgingslijn en Cyclopower zijn de resultaten van veelvuldig onderzoek en nauwe samenwerking met vooraanstaande wetenschappers.

100% Toewijding

Given by Nature, Proven by Science. Manuka Health produceert een grote verscheidenheid aan 100% natuurlijke producten, allen gekenmerkt door hoogwaardige kwaliteit, moderne innovatie en door gebruik te maken van de unieke natuurlijke eigenschappen die uitsluitend voorkomen in de Nieuw Zeelandse flora en fauna. Mede door de zeer nauwkeurige wetenschappelijke methodes en inzichten, is Manuka Health in staat om alle kwaliteiten, die van nature voorkomen in de Manuka Honing en propolis, vanaf de bijenkorf tot aan het eindproduct over te brengen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit of ingrediënten. Door gebruik te maken van de meest recente wetenschappelijke technieken zijn alle producten van Manuka Health 100% authentiek en onaangetast. Manuka Health garandeert dat de van nature aanwezige natuurlijke bestandsdelen net zo actief en krachtig zijn zoals deze waren in de bijenkorf. 100% toewijding; 100% echte producten.

Bestandsdelen meten = kwaliteit weten

Manuka Health is leider op het Manuka Honing vakgebied. Manuka Health is het eerste bedrijf in de wereld dat een zeer nauwkeurig, wetenschappelijk certificeringssysteem ontwikkelde. Het ontwikkelde wetenschappelijk certificeringssysteem is door de overheid van Nieuw Zeeland en de NPI aangewezen als DÉ standaard methode voor het certificeren van Manuka Honing. Door gebruik te maken van het wetenschappelijk certificatiesysteem is het mogelijk om de cruciale bioactieve stof; Methylglyoxal; te meten. De hoeveelheid Methylglyoxal wordt gemeten in mg/kg.

Het certificatiesysteem, ontwikkeld door Institute of Food Chemie aan de Technische Universiteit van Dresden in Duitsland onder leiding van professor Thomas Henle en Manuka Health, is nu dé verplichte meetmethode in Nieuw Zeeland vanuit overheidswegen. Professor Henle en zijn team waren de eerste om te documenteren dat de verbinding die in eerste plaats verantwoordelijk is voor de niet-peroxide zeer unieke activiteit van Manuka Honing Methylglyoxal was. Vanaf 2006 was de UMF waarde (unieke manuka factor) niet langer onbekend en staat nu bekend als Methylglyoxal. De ontdekker van de UMF waarde, Professor Peter Molan, kon het destijds niet identificeren echter kon hij wel vast stellen dat Manuka Honing zeer unieke eigenschappen bevatte.

Door het aanwezige dogma in de wereld van Manuka Honing, werd het meten op een feitelijke en aanwezige stof (Methylglyoxal) niet gewaardeerd.
Voordat Methylglyoxal was ontdekt, werden en worden Manuka Honingen tot op de dag van vandaag gemeten, wat een onnauwkeurige meetmethode is gebleken, op basis van de activiteit gecorreleerd aan oplossingen van phenol. Deze testmethodes zijn onnauwkeurig doordat de testresultaten veranderen door en onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen, blootstellen aan zuurstof en UV blootstellingen.

Door de ontdekking van Methylglyoxal konden waardes in Manuka Honing eindelijk nauwkeurig en wetenschappelijk worden bepaald. Het meten van de aanwezigheid van Methylglyoxal is uitgeroeid tot DÉ standaard van laboratoria en producenten van Manuka Honing. De Nieuw Zeelandse overheid, NPI, heeft bepaald dat alle Manuka Honing afkomstig uit Nieuw Zeeland getest dient te worden op de aanwezigheid van Methylglyoxal.

Manuka Health blijft door middel van innovatieve productontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek leider op het gebied van Manuka Honing.

Lees meer over het meten van Manuka Honing en welke factoren een belangrijke rol spelen.

Thomas Henle

Gegarandeerde en Vertrouwde Kwaliteit

Manuka Health ontwikkelt, produceert en brengt zelf de producten op de markt om ervoor te zorgen dat er controle gehouden wordt over de kwaliteit gedurende het gehele proces van bijenkorf tot eindproduct. Alle producten van Manuka Health voldoen aan zeer strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen die ervoor zorgen dat alle natuurlijke bio-actieve verbindingen bewaard en gehandhaafd worden. Manuka Health maakt gebruikt van zeer uitgebreide en nauwkeurige systemen om alle bestandsdelen te traceren van bijenkorf tot eindproduct.

Manuka Health test elke partij in haar ISO 17025-gecertificeerde laboratorium op de niveaus van diastase, DHA, HMF en methylglyoxal en de inhoud te controleren voordat deze verder wordt verwerkt in onze RMP-gecertificeerde, state-of-the-art faciliteit in Te Awamutu, Nieuw Zeeland

MANUKA HONING — KWALITEITSWAARBORGING

Manuka Health New Zeeland Ltd oogst alleen Manuka honing die werd gewonnen uit haar eigen bijenkorven, of van externe imkers uit heel Nieuw-Zeeland. Manuka Health’s verwerkingsfaciliteit in Weona Court, Te Awamutu, zorgt voor de verwerking, verpakking en labelling van het product.

Bij aankomst op de verwerkingsfaciliteit worden alle honingvaten onderworpen aan een ontvangstproces. Bij dit proces wordt een visuele inspectie uitgevoerd, worden honingmonsters genomen en wordt de traceerbaarheid gecontroleerd van de geschiktheid van de documentatie van het land, zoals de overheid van Nieuw-Zeeland, het Ministerie van Basis industrieën vereist volgens de Vereisten voor de verwerking van bijenproducten. Het gecertificeerde laboratorium van Manuka Health New Zeeland Ltd test monsters uit alle vaten. Analyse omvat het testen van methylglyoxal (MGO), dihydroxyaceton (DHA) en Hydroxymethylfurfural (HMF) -niveaus, vochtgehalte en microbiologische parameters. Nadat de ontvangst- en kwaliteitscontroles zijn afrond, worden de honingvaten opgeslagen in het temperatuurgeregelde vatenopslagmagazijn van Manuka Health. Opgeslagen vaten worden regelmatig gekeurd en getest om de kwaliteit van de honing in de opgeslagen vaten te controleren.

Verwerking en verpakking van de honing wordt uitgevoerd in een batchproces. De Operations- en Planningteams selecteren honingvaten met de vereiste kwaliteitsparameters om te waarborgen dat iedere honingbatch voldoet aan de criteria voor de definitieve productvrijgave. Tijdens de verwerking wordt de kwaliteit van de honingbatch voortdurend gecontroleerd met inbegrip van een visuele inspectie en analyse door het Operations-productieteam.

Iedere honingbatch ondergaat strenge laboratoriumtests op locatie, voordat deze wordt vrijgegeven. Indien nodig, worden extra monsters naar externe IANZ-gecertificeerde laboratoria gestuurd.

Manuka honing moet voldoen aan de specificaties van het New Zeeland Government Ministry of Primary Industries (overheid van Nieuw-Zeeland, het Ministerie van Basis industrieën) volgens hun richtsnoerdocument – Interim Labelling Guide (Tussentijdse labellinggids) voor Manuka honing, d.d. 31 juli 2014. In de specificaties voor Manuka honing zijn de volgende parameters opgenomen: kleur, geleidbaarheid, smaak, aroma, aanwezigheid van het Manuka-type pollen en de aanwezigheid van MGO, DHA en HMF.

Het kwaliteitswaarborgingsteam is verantwoordelijk voor de productvrijgave van de honingbatch. Vrijgavecriteria zijn gebaseerd op de productiegegevens en het gegevensblad en de testresultaten van de honingbatch, en de documentatie die het land geschikt acht. Dit verzekert dat er aan de wetgevende en marktvereisten voor de Manuka honing is voldaan. Voor honing met een speciaal productkenmerk (bijv. MGO) zijn de resultaten vereist om te voldoen aan de vrijgavecriteria volgens de kwaliteitscontrole voor dat kenmerk, voordat de honingbatch wordt vrijgegeven. Kwaliteitscriteria voor vrijgave van honingproducten van Manuka Health worden opgesteld en bevestigd door de Manuka Health Groep, waaronder ook door Onderzoek en ontwikkeling, Juridische zaken en Kwaliteitswaarborging.

Het Kwaliteitswaarborgingsteam verstrekt een Analysecertificaat voor iedere honingbatch. Het honingproduct wordt pas uit quarantaine voor labelling en daaropvolgende verzending vrijgegeven, wanneer er aan deze strenge kwaliteitsbeoordelingscriteria is voldaan.

Daarnaast neemt Manuka Health deel aan het E-Certificate of Official Assurances program (E-certificaat van het officiële waarborgingsprogramma), een internetapplicatie die de Nieuw-Zeelandse overheid (MPI) gebruikt voor het verstrekken van waarborgen aan andere overheden voor dierlijke en melkproducten die uit Nieuw-Zeeland worden geëxporteerd. Dit e-certificaat wordt bij iedere zending honing naar de EU en vele andere landen meegeleverd die verdragen hebben met Nieuw-Zeeland over de vereisten voor Overseas Market Access (Toegang van buitenlanders tot de markt).

Note

Bezoek onze uitgebreide Manuka Health website met veel meer informatie op www.manukahoning.nl

U vindt hier het complete productoverzicht, de verkooppunten en nog veel meer.