Zeezout uit Cornwall

Cornish Sea Salt

We hebben de versheid en zuiverheid van de Atlantische Oceaan vastgelegd in onze potten met zoutkristallen uit de kust van Cornwall. Het unieke mineraalprofiel van de kristallen zorgt voor zing, pit en zoetheid in uw kookkunsten. De knapperige kristalformatie voegt textuur en heerlijke kleine zoutzakjes toe. Van nature lager van natrium en met meer dan 60 gezonde sporenmineralen, pakken onze kristallen echt een stoot zodat je wegkomt met 30% minder gebruik van andere zouten voor dezelfde intensiteit van smaak.

Het was een toevallige ontdekking die de inspiratiebron was voor de heruitvinding van de oude industrie van Cornish Sea Salt voor de moderne wereld. De oorspronkelijke oprichter, Tony Fraser, stuitte tijdens het wandelen op een zoutweefsel uit de ijzertijd in een afgelegen baai aan de zuidkust van Cornwall. De meeste mensen zouden een mentale notitie hebben gemaakt en doorgaan met hun leven. Maar Tony wilde antwoorden: waarom is zo’n essentieel element van de landbouw- en pelserijsector in de provincie uitgestorven? Omdat steenzout een gemakkelijkere manier was geworden om het mineraal te oogsten.

Het idee beïnvloedde hem zo diep dat hij vastbesloten was om de zeezoutindustrie opnieuw te verbeelden voor de 21e eeuw. In 2008 werd Cornish Sea Salt opgericht om de oude en moderne werelden te overbruggen. De productie wordt nog steeds geïnspireerd door de originele methoden om de goedheid van de oceaan te oogsten, maar tegenwoordig is het duurzaam en ecologisch verantwoord. Bovendien is de oude industrie toekomstbestendig voor de gemeenschap en gerouteerd in ethische idealen. Dit zou een van de weinige zeezoutindustrieën zijn die oogsten van open water, meer specifiek de beschermde wateren van de Atlantische Oceaan die kabbelen aan de oevers van The Lizard, een aangewezen Area of ​​Outstanding Natural Beauty.

En onder de schoonheid bevindt zich een totaal unieke geografische omgeving, die de smaak en het hoge minerale gehalte van ons zeezout bepaalt. Serpentine, ooit zo gewild in het Victoriaanse tijdperk, en gabbro, zijn beide rijk aan magnesium en calcium, twee van de belangrijkste mineralen in ons zeezout en essentieel voor het leven op aarde.

Onze kenmerkende blauwe potten zitten net zo goed in restaurants met Michelin-sterretjes als op de tafels van thuiskoks die niet alleen waardering hebben voor de smaak en kwaliteit van ambachtelijk zeezout, maar ook voor de opwindende veelzijdigheid en creativiteit die het kan bieden.

Regulier of Vlokken?

Cornish Sea Salt Original Crystals zijn vochtiger en brokkeliger dan vlokken en blijven langer knapperig. Als het de textuur en smaak is die u zoekt, dan zijn deze geweldig voor het toevoegen van een vleugje pittige minerale smaak aan snoep en bakkerijproducten zoals brownies, ijs en gezouten karamel, evenals salades en geroosterde groenten. De originele kristallen zijn ook ideaal voor toppings op vis en vlees, gecombineerd met verse kruiden en broodkruimels.

Onze Cornish Sea Salt Flakes daarentegen zijn delicater met een mineraalrijke smaak die aanvankelijk de smaakpapillen raakt en zich terugtrekt om andere ingrediënten te versterken. De vlokken zijn ideaal als een middelpunt voor gebruik als kruiderij of als afwerkingszout op de meeste gerechten. Strooi voor het koken op kabeljauw of schelvisfilets of leg de sint-jakobsschelpen met boter en zeezoutschilfers voor het grillen. Ze zullen ook gemakkelijker smelten, waardoor ze vooral goed zijn in sauzen, marinades of vlees dat over vlees wrijft.

Zeezout zal uw lichaam ten goede komen

Er zijn gezonde en ongezonde manieren om zout te consumeren. Hier zijn een paar dingen die je moet weten om de smaak en essentiële gezondheidsvoordelen van zeezout voor je lichaam te kunnen vieren.

DE FEITEN:
In massa geproduceerd tafelzout wordt verwerkt en verliest zo veel van zijn natuurlijke mineralengehalte, dat er weer jodium aan wordt toegevoegd, evenals antiklontermiddelen. De zogenaamde ‘rauwe’, onverwerkte zouten (Cornish Sea Salt is er een) houden vast aan de allerbelangrijkste mineralen die enorm gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Cornish Sea Salt wordt geoogst van zo’n speciale geologische locatie dat het meer dan 60 natuurlijke mineralen vasthoudt die zich vastklampen aan het natriumchloride en daar blijven. De belangrijkste hiervan zijn kalium, magnesium en calcium, van vitaal belang voor het welzijn van de mens. We weten allemaal waarom we calcium nodig hebben, maar magnesium en kalium worden minder begrepen. Voor het welzijn van zenuwen en cellen, voor spieren en het reguleren van bloedsuikerspiegels, zelfs voor slaap en angst, is magnesium essentieel voor ons lichaam, maar toch een van de meest voorkomende mineraaltekorten in het moderne leven. Kalium helpt bij het reguleren van de hoeveelheid vocht in het lichaam en zorgt voor een goede werking van het hart. Geen van beiden is optioneel voor een gezond leven.

MYTHE BUSTING:
We moeten allemaal naar onze zoutinname kijken. Ja, op één niveau is dat waar, maar er wordt geschat dat slechts 15% van het zout dat we consumeren afkomstig is van wat we zelf toevoegen en de rest van verwerkt voedsel. Simpel gezegd: voeg zoveel mogelijk zout toe aan je eigen kookproces, maar houd het zout dat al is geslopen, in voorbereide gerechten in de gaten. Als u zich nog steeds zorgen maakt over de zoutinname, hebben we goed nieuws over Cornish Sea Salt: de minerale profilering is zo – goed – zout, dat u tot 30% minder kunt gebruiken en toch dezelfde zoutheid krijgt als andere zouten op de markt. Chef-kok en restaurateur Mark Hix viert Cornish Sea Salt als: “Brits zeezout op zijn best, de frisse, schone en intense smaak betekent dat u minder dan andere merken kunt gebruiken.” We zijn niet alleen smakelijk, we zijn ook gezond en als je eenmaal in contact bent gekomen met je zouten door te knijpen in plaats van te gieten, zul je een veel grotere waardering hebben voor een van de meest vitale elementen van het menselijke dieet.

Cornish Sea Salt – het verschil

We hebben Cornish Sea Salt niet uitgevonden. Het is er altijd geweest: in de krul van de Cornish-golf, de vaten van de pelserij-industrie en op de gasbranden van de kolonisten van het IJzeren Tijdperk. Maar we willen de manier waarop je zout ziet, opnieuw uitvinden. Ons doel is gewoon om onze opwinding en passie te delen voor het gebruik van een van de meest veelzijdige en waardevolle bronnen van de planeet. Je geeft om waar je eten vandaan komt, wij ook. Dat is waarom ons zout wordt geoogst in de zuiverste Atlantische wateren, op slechts acht meter van het zout huis. Je geeft om je gezondheid en je geeft om de smaak van je eten. Tafelzout heeft zijn plaats in de kast, maar we weten ook dat goedkoper zout additieven heeft en van veel van zijn minerale inhoud is ontdaan. Cornish Sea Salt is verpakt op het deksel met essentiële mineralen. In feite behoudt ons zout zoveel van de goede dingen uit de zee dat je 30% minder kunt gebruiken om hetzelfde effect van smaak te krijgen. Maar ken je je vlokken van je kristallen? Heb je je gerealiseerd dat zout eigenlijk goed voor je is? En kun je een ambachtelijk zout beschrijven zoals je het hebt over een goed glas wijn? En daarom zijn we hier – we kunnen schreeuwen over herkomst, gezondheid, duurzaamheid en een strooi van die Cornish je ne sais quoi, maar het allerbelangrijkste is dat we je de geheimen van zout willen leren.

Cornish Sea Salt – productoverzicht

Zeezout
75 gr.

Zeezout
225 gr.

Zeezout (vlokken)
150 gr.

Zeezout
1500 gr.

Zeezout (vlokken)
1000 gr.